THEATER

Heel bijzonder is dat zitten stilaan ook zijn weg vindt naar theaterzalen. De expeditie (Companie Cecelia) in Gent, De Studio in Antwerpen, C Mine in Genk en de Grote Post in Oostende programmeerden al een ‘Zitten in theater’.

'Zitten in theater' is een theater-experiment waarin Peter De Graef durft te grijpen naar zijn meest geliefde taal: die van het zwijgen en naar binnen kijken. Peter neemt zijn publiek mee in een anderhalf uur durend avontuur waarbij taal en stilte versmelten.

Peter De Graef maakt ons op vurige wijze warm om naar binnen te keren om vervolgens daadwerkelijk met zijn publiek de stilte in te duiken in de veilige thuishaven die theater kan zijn. Peter weet als geen ander dat ‘zitten’ of ‘mediteren’ de meest avontuurlijke reis is die je kan ondernemen. Het binnenste is een weerbarstig vat vol verrassingen. Het binnenste vraagt ook om zorg. Of zoals Peter De Graef het zo helder zegt:"Wie elke dag de tijd neemt om te zitten, onderhoudt zijn binnenste. Het is even gewoon en noodzakelijk als tandenpoetsen. Doen we het niet, dan wordt ons binnenste vuil, voelen we ons verward en wordt onze wereld troebel. Maar net als tandenpoetsen, is de dagelijkse gewoonte belangrijk. Dat lukt met vallen en opstaan, met geduld en vriendelijkheid."


Het volgende theaterexperiment staat gepland zondag 19 januari 2025 om 15u, in theater Minard te Gent. Tickets kun je hier bestellen.